• Latest news

Ո՞ր վտանգավոր հիվանդությունից կարող է փրկել սոխը

30 մայիսի, 2022  15:24

Սոխը պարունակում է սելեն, որն արդյունավետ է քաղցկեղի դեմ պայքարում։ Այն հրահրում է ուռուցքային բջիջների մահը եւ արգելակում նորերի աճը, հայտնում է ճապոնական Yahoo News Japan հրատարակությունը։

Սոխի մեկ այլ օգտակար բաղադրիչ է կվերցետինը, որը մեծացնում է քաղցկեղային բջիջների կպչունությունը։ Բաղադրության մեջ ալիլսուլֆիդների եւ ֆլավոնոիդների առկայության հաշվին սոխը նվազեցնում է ստամոքսի, կերակրափողի, լյարդի, հաստ աղիքի եւ բարակ աղիքների քաղցկեղի առաջացման վտանգը։

Սոխը խորհուրդ է տրվում սրտանոթային հիվանդություններ եւ արյան մեջ խոլեստերինի բարձր մակարդակ ունեցող մարդկանց։ Այն նաեւ օգնում է վերահսկել շաքարի մակարդակը շաքարախտով հիվանդների մոտ:

Գաստրիտի, ստամոքսի եւ տասներկումատնյա աղիքի խոցի առկայության դեպքում ավելի լավ է հրաժարվել հում սոխի օգտագործումից։ Մեկ այլ հակացուցում է ալերգիայի եւ քորի առաջացումը, հայտնում է ФАН-ը։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է