• Latest news

Ո՞ր վտանգավոր հիվանդությունից կարող է փրկել սոխը

30 մայիսի, 2022  15:24

Սոխը պարունակում է սելեն, որն արդյունավետ է քաղցկեղի դեմ պայքարում։ Այն հրահրում է ուռուցքային բջիջների մահը եւ արգելակում նորերի աճը, հայտնում է ճապոնական Yahoo News Japan հրատարակությունը։

Սոխի մեկ այլ օգտակար բաղադրիչ է կվերցետինը, որը մեծացնում է քաղցկեղային բջիջների կպչունությունը։ Բաղադրության մեջ ալիլսուլֆիդների եւ ֆլավոնոիդների առկայության հաշվին սոխը նվազեցնում է ստամոքսի, կերակրափողի, լյարդի, հաստ աղիքի եւ բարակ աղիքների քաղցկեղի առաջացման վտանգը։

Սոխը խորհուրդ է տրվում սրտանոթային հիվանդություններ եւ արյան մեջ խոլեստերինի բարձր մակարդակ ունեցող մարդկանց։ Այն նաեւ օգնում է վերահսկել շաքարի մակարդակը շաքարախտով հիվանդների մոտ:

Գաստրիտի, ստամոքսի եւ տասներկումատնյա աղիքի խոցի առկայության դեպքում ավելի լավ է հրաժարվել հում սոխի օգտագործումից։ Մեկ այլ հակացուցում է ալերգիայի եւ քորի առաջացումը, հայտնում է ФАН-ը։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել