• Latest news

Ճապոնիայում փայտից լապշա են ստեղծել

21 նոյեմբերի, 2015  13:08

Ճապոնական Omikenshi տեքստիլ ընկերությունը հազվագյուտ դիետիկ մթերք է ստեղծել ծառի հիմքով: Նա կոննյակու բույսի հետ ծառերի կեղեւ է խառնել, որպեսզի ստեղծի լապշա, որը չի պարունակում ոչ ճարպ, ոչ էլ գլյուտեն:

Ծառերի կեղեւը կոնյակու բույսի հետ խառնելու արդյունքում ստեղծվում է մանրաթելով հարստացված ալյուր, որից էլ պատրաստվում է լապշան: Կոնյակուն, որը հայտնի է նաեւ որպես սատանայական լեզու անունով, ճապոնական բույս է, որն օգտագործում են լապշայի մեկ այլ տեսակի բաղադրության մեջ:

Դիետիկ լապշայի նոր տարատեսակը չի պարունակում ճարպ ու գլյուտեն, իսկ կալորիաների քանակը դրանում քիչ է՝ այդ լապշայի 450 գրամը ընդամենը 27 կալորիա ունի՝ հացահատիկային լապշայի 1538 կալորիաների համեմատ: Omikenshi ընկերության արտադրատեսակները հիմնականում նախատեսված են Ճապոնիայի առողջարար սննդամթերքի շուկայում, որը 2013 թ. 1.2 տրիլիոն իեն էր գնահատվում: Երկու տասնամյակի ընթացքում այն ավելի քան երկուսուկես անգամ ավելացել է:

Դիետիկ սննդի պահանջարկը մշտապես աճում է ու եկամտաբերության տեսակետից խոստումնալից է թվում, դրա համար էլ ճապոնական ընկերությունը որոշել է արտադրել այս նոր մթերքը: Նշենք, որ կոնյակուի գործածումով պատրաստված լապշայի մյուս տարատեսակները այդքան էլ մեծ պահանջարկ չեն վայելում սպառողների շրջանում: Սակայն լապշայի փայտյա տարատեսակին հիմա ավելի շատ համ ու տեքստուրա են հավելել, ինչի շնորհիվ, ըստ արտադրողների, այն շահեկանորեն կտարբերվի մյուս տարատեսակներից:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է