Ո՞ր մթերքներ են օգնում դեպրեսիայի դեմ պայքարում

27 ապրիլի, 2019  16:42

Հակաբորբոքային ազդեցությամբ մթերքները արդյունավետ են համարվում նաեւ դեպրեսիայի դեմ պայքարում: Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում այդ մթերքներից մի քանիսը.

Յուղոտ ձուկ

Յուղոտ ձուկը Օմեգա-3 ճարպաթթուների լավ աղբյուր է: Յուղոտ ձուկը նվազեցնում է օրգանիզմում քրոնիկ բորբոքումները: Բացի այդ դրանում պարունակվող էյկոզապենտաենային եւ դոկոզագեկսաենային թթուները նույնպես արտահայտված հակաբորբոքային ազդեցություն ունեն:

Պոմիդորներ

Պոմիդորները հարուստ են C վիտամինով եւ լիկոպինով: Համարվում է, որ պոմիդորները արդյունավետորեն պայքարում են դեպրեսիա առաջացնող բորբոքումների դեմ:

Ձիթապտղի յուղ

Ձիթապտղի յուղը պոլիֆենոլներ անունով նուտրիենտներ է պարունակում, որոնք հայտնի են հակաբորբոքային եւ հակաօքսիդանտային ազդեցությամբ: Համարվում է, որ ձիթապտղի կանոնավոր օտագործումը բարելավում է դեպրեսիայով հիվանդների վիճակը:

Ընկույզ

Ընկույզներն օրգանիզմը պաշտպանում են վնասակար ազատ ռադիկալներից, որոնք որոշ տվայլների համաձայն, կարող են կապված են լինել դեպրեսիվ խանգարումների վտանգի հետ:

Կանաչ տերեւավոր բանջարեղեն

Արտահայտված հակաբորբոքային ազդեցությունն այնպիսի բանջարեղենի, ինչպիսին բրոկոլին է, սպանախը եւ կալե կաղամբը, կարող է օգնել թեթեւացնել դեպրեսիայի նախանշանները: Կանաչ տերեւավոր բանջարեղենը նաեւ ամրապնդում է իմունային համակարգը, ինչը նույնպես կարեւոր է դեպրեսիայի բուժման ժամանակ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում