• Latest news

Վիսցերալ ճարպը նվազեցնելու համար առավել արդյունավետ է «կանաչ» Միջերկրածովյան սննդակարգը

29 նոյեմբերի, 2022  18:47

Միջերկրածովյան սննդակարգը երկու անգամ ավելի է նվազեցնում օրգանիզմում ճարպի քանակը, քան սովորական Միջերկրածովյան սննդակարգը,  պնդում են Նեգեւի Բեն Գուրիոն համալսարանի գիտնականները:

«Կանաչ» Միջերկրածովյան սննդակարգը սովորականից տարբերվում է նրանով, որ այն ներառում է կանաչ թեյ, ընկույզ, սպիտակաձավար։ Սպիտակաձավարը հարուստ է սպիտակուցներով, երկաթով, վիտամիններով, ներառյալ B12, հանքանյութերով եւ պոլիֆենոլներով: Այն կարելի է օգտագործել մսի փոխարեն, մինչդեռ «կանաչ» սննդակարգը չի բացառում միսը եւ ձուկը։

Վերլուծությունը ցույց է տվել, որ «կանաչ» Միջերկրածովյան սննդակարգը նվազեցնում է վիսցերալ ճարպը 14 տոկոսով, սովորական Միջերկրածովյան սննդակարգը՝ 7 տոկոսով, իսկ սովորական առողջ սննդակարգը՝ 4,5 տոկոսով։ Հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են BMC Medicine ամսագրում։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել