• Latest news

Մակարոնը վնասակար չէ կազմվածքի համար. հետազոտություն

8 փետրվարի, 2017  11:58

Կազմվածքի համար մակարոնեղենի վտանգավորության մասին տարածված կարծիքը, պարզվում է, դիետիկ առասպել է:

Ամերիկյան գիտնականները վերլուծել են 19 տարեկանն անց մարդկանց մասին առողջապահության եւ սննդի ազգային ինստիտուտի (NHANES) տվյալները եւ հանգել եզրակացության, որ մակարոնեղեն օգտագործելը հանգեցնում է սննդակարգում մի ամբողջ շարք դրական փոփոխությունների:

Մասնավորապես, մակարոնեղեն օգտագործող մարդիկ նման սննդի շնորհիվ ավելի շատ վիտամիններ եւ հանքանյութեր են օգտագործում: Նման մարդկանց սննդակարգում ավելի շատ ֆոլաթթու, երկաթ, մագնեզիում եւ սննդային մանրաթելեր են եղել: Մակարոնեղենի սիրահարները նաեւ ավելի քիչ շաքար եւ հագեցած ճարպեր են օգտագործել, քան նրանք, ովքեր հրաժարվել են մակարոնից:

Անցյալ տարի Իտալիայում անցկացված հետազոտության ընթացքում մասնագետները նկատել են, որ մարդիկ կարող են մարմնի զանգվածի ցածր ինդեքս ունենալ՝ չնայած մշտապես մակարոնեղեն են օգտագործում:

Հետազոտության հեղինակների կարծիքով՝ հավասարակշռված սննդակարգը եւ շատ շաքար ու վնասակար սնունդ օգտագործելու սովորույթը սլացիկ կազմվածք կապահովեն նույնիսկ մակարոնի սիրահարներին:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է