• Latest news

Ո՞ր մթերքն է նվազեցնում սրտի կաթվածի ռիսկը

9 հունիսի, 2021  10:56

Ձիթապտղի յուղը կարող է նվազեցնել սրտի կաթվածի ռիսկը:

Այս մասին հայտնում եմ ամերիկյան կարդիոլոգիական ասոցիացիայի մասնագետները:

Ինչպես հայտնում է Express-ը, 63 867 կանանց եւ 35 512 տղամարդկանց մասնակցությամբ հետազոտությունը ցույց է տվել, որ նրանց մոտ, ովքեր օրական ավելի քան կես ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ են օգտագործել, սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման ռիսկը նվազել է 15 տոկոսով, իսկ սրտի իշեմիկ հիվանդության ռիսկը՝ 21 տոկոսով:

Հետաքրքիր է, որ ձիթապտղի յուղի մեծ քանակության օգտագործումը չի ազդել ինսուլտի ռիսկի վրա:  

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է