• Latest news

Ինչպե՞ս ճիշտ լվանալ մրգերն ու բանջարեղենը, որպեսզի պաշտպանվեք վնասակար միկրոօրգանիզմներից:

19 հունիսի, 2021  11:10

ԱՄՆ սննդամթերքի որակի հսկողության վարչության փորձագետների խոսքով՝ մրգերն ու բանջարեղենն իսկապես պարունակում է բազմաթիվ վարակներ. պոտենցիալ վտանգավոր մանրէները կարող են հայտնվել դրանց վրա:

Մինչ ձեր տանը հայտնվելը մրգերն ու բանջարեղենը անցնում են բեռնողների, վաճառողների, այլ գնորդների ձեռքում: 

Նախ պետք է լվանանալ ձեռքերը օճառով: Դրա համար պետք է ծախսել առնվազն 20 վայրկյան: Կտրեք մրգերի կամ բանջարեղենի փչացած հատվածները կամ կողքերը: Եթե դա նարինջ է, ապա լվացեք այն՝ կեղեւի վրա բակտերիաների հայտնվելը կանխելու համար: Մթերքը պահեք հոսող ջրի տակ եւ զգույշ տրոտրեք ձեռքերով: Պինդ մրգերը եւ բանջարեղենը կարելի է լավ մշակել մաքուր խոզանակով:

Եթե կանաչի եք լվանում, ապա պետք է նախ կտրեք տերեւները, ապա կանաչին դնել մաքուր ջրով ամանի մեջ եւ ապա լվանալ հոսող ջրով:

Հատապտուղներն ու սկները կեղտից եւ փոշուց մաքրելու համար պետեք է դրանք դնել ծորակի տակ, մատներով թեթեւ մաքրել:  

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է