• Latest news

Ինչպե՞ս ճիշտ լվանալ մրգերն ու բանջարեղենը, որպեսզի պաշտպանվեք վնասակար միկրոօրգանիզմներից:

19 հունիսի, 2021  11:10

ԱՄՆ սննդամթերքի որակի հսկողության վարչության փորձագետների խոսքով՝ մրգերն ու բանջարեղենն իսկապես պարունակում է բազմաթիվ վարակներ. պոտենցիալ վտանգավոր մանրէները կարող են հայտնվել դրանց վրա:

Մինչ ձեր տանը հայտնվելը մրգերն ու բանջարեղենը անցնում են բեռնողների, վաճառողների, այլ գնորդների ձեռքում: 

Նախ պետք է լվանանալ ձեռքերը օճառով: Դրա համար պետք է ծախսել առնվազն 20 վայրկյան: Կտրեք մրգերի կամ բանջարեղենի փչացած հատվածները կամ կողքերը: Եթե դա նարինջ է, ապա լվացեք այն՝ կեղեւի վրա բակտերիաների հայտնվելը կանխելու համար: Մթերքը պահեք հոսող ջրի տակ եւ զգույշ տրոտրեք ձեռքերով: Պինդ մրգերը եւ բանջարեղենը կարելի է լավ մշակել մաքուր խոզանակով:

Եթե կանաչի եք լվանում, ապա պետք է նախ կտրեք տերեւները, ապա կանաչին դնել մաքուր ջրով ամանի մեջ եւ ապա լվանալ հոսող ջրով:

Հատապտուղներն ու սկները կեղտից եւ փոշուց մաքրելու համար պետեք է դրանք դնել ծորակի տակ, մատներով թեթեւ մաքրել:  

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն եք պատրաստ վճարել բժշկական ապահովագրության համար։
Աշխատավարձի 7-10 տոկոսը
10 000 դրամ եւ ավելի
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 5000 դրամ
Ոչ մի դրամ