• Latest news

Որքա՞ն քաղցրավենիք եւ պիցցա կարելի է ուտել մեկ շաբաթում

30 հուլիսի, 2021  13:39

Պիցցան, հատկապես լավորակը, կարող է օգտակար լինել առողջությանը։ Սակայն մեկ շաբաթում մեկ անգամից ավելի պիցցա ուտել չարժե, եւ կերակրաբժնի չափերին էլ անպայման պետք է ուշադիր հետեւել։ Այսպիսի կարծիք է հայտնել սննդաբան Քեյթ Լլեուելին-Ուոթերսը (Մեծ Բրիտանիա)։

Ինչպես տեղեկացնում է The Daily Mail թերթը, սննդաբանը խորհուրդ է տալիս նախապատվությունը տալ որակյալ պիցցային, որի մեջ շատ են սննդարար նյութերը, իսկ ահա «Մակդոնալդսի» պիցցաները ցանկալի է չուտել։

Ինչ վերաբերում է քաղցրեղեններին, Լլեուելին-Ուոթերսը խորհուրդ է տալիս ուտել շաքարի բարձր պարունակությամբ ուտելիք շաբաթը մեկ-երկու անգամից ոչ ավելի։ Սակայն, նրա կարծիքով, ավելի լավ է ինքնուրույն պատրաստել քաղցրեղենները, այլ ոչ թե գնել խանութից։ Միայն այդ դեպքում կարելի կլինի վստահ լինել, որ դրանցում չկան քիմիական հավելումներ, իսկ շաքարի քանակությունը համապատասխանում է ակնկալածին։

Սննդաբանը նաեւ նշել է, որ ալկոհոլ կարելի է օգտագործել շաբաթը մի քանի անգամ, ընդ որում՝ սահմանափակվելով օրական մեկ-երկու գավաթով։ Նրա խոսքով՝ պետք է ջանալ շատ չխմել եւ որոշ օրերի լրիվ զերծ մնալ սպիրտային ըմպելիքներից։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է