• Latest news

Ո՞ր տեսակի հացն է առավել վտանգավոր առողջության համար

13 հոկտեմբերի, 2021  20:38

Պրեմիում ալյուրից պատրաստված հացը կարող է ամենավտանգավորը լինել մարդու առողջության համար, կարծում է սննդաբան Մարինա Մակիշան (Ռուսաստան):

Սպիտակ ալյուրի հացը կարող է նպաստել ճարպակալման եւ շաքարախտի զարգացմանը, հայտնում է Nation News-ը: Բանն այն է, որ նման հացը բարձրացնում է գլյուկոզայի մակարդակն արյան մեջ, ինչն էլ այդպիսի լուրջ հետեւանքների է հանգեցնում:

Մասնագետը նաեւ նշել է, որ կարիք չկա հացը հանել սննդակարգից, այլ պետք է հետեւել առաջարկվող նորմերին եւ ուտել ամբողջական ձավարեղեն, որը բազմաթիվ առողջ սննդային մանրաթելեր եւ այլ նյութեր է պարունակում:

«Արժե օրական ուտել առավելագույնը 100-150 գրամ հաց: Նրանք, ովքեր ալերգիկ ռեակցիաների հետ կապված հիվանդություններ ունեն, չպետք է ուտեն այն: Եթե ​​ինչ-որ մեկը հաց չի սիրում, ապա արժե սննդակարգում ներառել ամողջական հացահատիկից պատրաստված շիլաները»,- ասել է սննդաբանը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել