• Latest news

Ինչպե՞ս վարսակն ավելի օգտակար դարձնել կազմվածքի համար

30 նոյեմբերի, 2021  17:45

Ինչպե՞ս նախաճաշի վարսակն ավելի սննդարար եւ օգտակար դարձնել ձեր կազմվածքի համար: Այս մասին իր խորհուրդներով է կիսվել սննդաբան Լաուրա Բուրակը (ԱՄՆ)։

Ինչպես հաղորդում է Eat This, Not That!-ը, վարսակը հարուստ է ածխաջրերով եւ ճարպեր կամ սպիտակուցներ չի պարունակում, ուստի այն շատ արագ է յուրացվում: Դա կարող է արյան մեջ շաքարի մակարդակի տատանումների հանգեցնել, ինչն իր հերթին սովի զգացողության է հանգեցնում: Հագեցվածության զգացումն էլ ավելի կարճատեւ է դառնում, եթե ճաշատեսակի մեջ օշարակ կամ շաքար ավելացնել։

Մասնագետի խոսքով` ինքն ամենեւին կոչ չի անում հրաժարվել վարսակից. պարզապես կարելի է այն ավելի սննդարար դարձնել սպիտակուցի միջոցով։

«Կարող եք վարսակին սպիտակուց ավելացնել կամ այն որպես գարնիր ուտել: Դա կարող է լինել, օրինակ, ձուն, ընկույզը, արեւածաղկի սերմերը, գետնանուշի կարագը, մածունը, սպիտակուցի փոշին, կաթնաշոռը կամ ցանկացած այլ սպիտակուց, որը ձեզ դուր է գալիս»,- ասել է Բուրակը:

Նրա խոսքով` վարսակը սպիտակուցի հետ ամբողջական կերակուր կդառնա, որը կարող է օգնել կայունացնել շաքարի մակարդակն արյան մեջ եւ երկարաձգել հագեցվածության զգացումը, ասել է նա:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է