• Latest news

Քրքում. օգուտներն ու վնասները

28 հունվարի, 2022  09:47

Քրքումը շատ օգտակար համեմունք է, որը բարերար ազդեցություն ունի մարսողության վրա։ Նման կարծիք է հայտնել սննդաբան Եկատերինա Մուրավսկայան (Ռուսաստան)։

«ՌԻԱ Նովոստի»-ի փոխանցմամբ՝ քրքումը բնական հակասեպտիկ եւ հակաբակտերիալ միջոց է համարվում։ Այն նաեւ որպես լյարդի բնական դետոքսիկացնող միջոց է ծառայում եւ հակաքաղցկեղային հատկություն ունի:

Մասնագետի խոսքով՝ հնագույն ժամանակներից Ասիայում քրքումը որպես լյարդի ցանկացած հիվանդության դեմ լավագույն միջոց է օգտագործվել։ Ենթադրվում է, որ քրքումը նաեւ խթանում է լեղապարկը, ինչպես նաեւ նորմալացնում է աղեստամոքսային տրակտի (GIT) աշխատանքը: Համեմունքը նաեւ բարելավում է ուղեղի աշխատանքը։

Սակայն քրքումը կարող է նաեւ վտանգավոր լինել. սննդաբանը նախազգուշացրել է, որ այն հակացուցված է ալերգիկ հիվանդներին, ինչպես նաեւ՝ հակադիաբետիկ դեղամիջոցներ ընդունելիս։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է