• Latest news

Ինչպիսի սխալ են շատերը թույլ տալիս միս պահելիս

6 ապրիլի, 2022  23:02

Սառնարանում մի քանի օր պահելուց հետո միսը սառեցնելը շատ է ազդում է դրա որակի վրա, ուստի այդպես չի կարելի անել: Այսպիսի կարծիք է հայտնել էնդոկրինոլոգ, սննդաբան եւ դիետոլոգ Ալեքսեյ Կալինչեւը (Ռուսաստան)։

«Միսը չպետք է չորս օր տանը մնա սառնարանում, հետո գնա սառցարան։ Դա ճիշտ չէ։ Կխախտվեն համային որակները, եւ ճարպային լուծվող վիտամինների քանակը կտուժի։ Եթե չեք պատրաստվում եփել, ապա ավելի լավ է սառեցրած միս գնել կամ անմիջապես սառցարան դնել։ Որակը տուժում է նաեւ արագ հալեցնելու  դեպքում: Ավելի լավ է հալեցնել դանդաղ, այլ ոչ թե միկրոալիքային վառարանում»,- Ura.ru-ի հետ զրույցում ասել է մասնագետը։

Նրա խոսքով՝ միս գնելիս սպառողը սովորաբար չի մտածում այն մասին, որ մթերքը մինչ այդ կարող են ոչ ճիշտ պահած լինել։ Օրինակ՝ խանութի սառնարանը կարող է վատ աշխատել կամ ընդհանրապես ապակի չունենալ, ինչի պատճառով սառեցման շղթան խախտվում է։ Սա էլ կարող է ազդել ոչ միայն մսի որակի, այլեւ անվտանգության վրա։

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է