• Latest news

Հերքվել է խոլեստերինի մակարդակի վրա մսի ազդեցության մասին տարածված առասպելը

21 հուլիսի, 2022  22:29

Մսի կիսաեփ սթեյք ուտելը վնասակար չէ։ Խոլեստերինի մակարդակը նորմալացնելու եւ մթերքի մեջ սննդանյութերը պահպանելու տեսանկյունից դա նույնիսկ օգտակար է: Ընդ որում, ինչքան միսը հում լինի, այնքան լավ, «Вечерняя Москва»-ին ասել է թերապեւտ Իրինա Յարցեւան։

«Կարմիր միս պետք է ուտել ոչ ավելի, քան շաբաթական երեք անգամ։ Այս քանակությունը բավարար է, որ մարդը հոգա երկաթի ու սպիտակուցների օրգանիզմի կարիքը»,- ասել է բժիշկը։

Ի թիվս այլ բաների, թերապեւտի խոսքով, եթե միսն ուտում եք բուսական մթերքների հետ, այլ ոչ թե հացի եւ քաղցր սոուսների, ապա դա չպետք է խոլեստերինի մակարդակի բարձրացում հրահրի։

«Խոլեստերինի բարձր մակարդակ ունեցող մարդկանց խորհուրդ չի տրվում շատ տապակած եւ յուղոտ միս ուտել»,- ասաց Յարցեւան:

Բժիշկը հավելել է, որ խոլեստերինի բարձր մակարդակը կարող է մահացու հիվանդություններ առաջացնել։ Այսպես, բժշկի խոսքով, այնպիսի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց մոտ, որոնց պատճառով վնասվում են օրգանիզմի անոթային պատերը, մեծանում է աթերոսկլերոզի առաջացման վտանգը (անոթները կորցնում են առաձգականությունը, չեն կարողանում հարմարվել շրջակա միջավայրի արտաքին փոփոխություններին)։ Արդյունքում առաջանում է ինսուլտի ու ինֆարկտի զարգացման վտանգ։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է