• Latest news

Ուշ սնվելն ազդում է գիրության ռիսկի վրա

15 հոկտեմբերի, 2022  14:03

Ուշ սնվելն ազդում է  գիրության ռիսկի վրա, պարզել են Չիկագոյի համալսարանի գիտնականները, որոնց ուսումնասիրության արդյունքները հրապարակվել են Cell Metabolism ամսագրում։    

Գիտնականների խումբն ուսումնասիրել է ավելորդ քաշ ունեցող 16 հիվանդի։ Նրանց բաժանել են խմբերի։ Առաջին խմբում կամավորներն ուտում էին օրվա որոշակի ժամերին, երկրորդ խմբի մարդիկ ուտում էին չորս ժամը մեկ: Մասնակիցներին նաեւ խնդրել են նշել, թե երբ են քաղցած: Նրանց վիճակը վերահսկելու համար մասնակիցներից վերցրել են արյան թեստեր, ճարպային հյուսվածքի նմուշներ, չափել մարմնի ջերմաստիճանը եւ էներգիայի ծախսը։ 

Պարզվել է, որ ավելի ուշ ուտելը կրկնապատկել է սովի հավանականությունը՝ կապված հագեցվածության համար պատասխանատու լեպտին հորմոնի նվազման հետ։ Բացի այդ, երբ մասնակիցներն ավելի ուշ ուտում էին, նրանք նաեւ ավելի դանդաղ էին այրում կալորիաները։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է