• Latest news

Վիսցերալ ճարպը նվազեցնելու համար առավել արդյունավետ է «կանաչ» Միջերկրածովյան սննդակարգը

29 նոյեմբերի, 2022  18:47

Միջերկրածովյան սննդակարգը երկու անգամ ավելի է նվազեցնում օրգանիզմում ճարպի քանակը, քան սովորական Միջերկրածովյան սննդակարգը,  պնդում են Նեգեւի Բեն Գուրիոն համալսարանի գիտնականները:

«Կանաչ» Միջերկրածովյան սննդակարգը սովորականից տարբերվում է նրանով, որ այն ներառում է կանաչ թեյ, ընկույզ, սպիտակաձավար։ Սպիտակաձավարը հարուստ է սպիտակուցներով, երկաթով, վիտամիններով, ներառյալ B12, հանքանյութերով եւ պոլիֆենոլներով: Այն կարելի է օգտագործել մսի փոխարեն, մինչդեռ «կանաչ» սննդակարգը չի բացառում միսը եւ ձուկը։

Վերլուծությունը ցույց է տվել, որ «կանաչ» Միջերկրածովյան սննդակարգը նվազեցնում է վիսցերալ ճարպը 14 տոկոսով, սովորական Միջերկրածովյան սննդակարգը՝ 7 տոկոսով, իսկ սովորական առողջ սննդակարգը՝ 4,5 տոկոսով։ Հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են BMC Medicine ամսագրում։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է