• Latest news

Ո՞ր պանիրն է օգտակար առողջության համար

3 մայիսի, 2015  15:28

Պանիրը միջերկրածովային դիետայի բաղկացուցիչ մաս է, որը, շատ մասնագետների խոսքով, օգտակար է առողջության համար: Դիետոլոգ Ջուլիա Զումպանոն Քլիվլենդի կլինիկայից կպատմի այն մասին, ինչպես ընտրել ամենաօգտակար պանիրը:

Նրա խոսքով՝ շատ պանիր ուտել, ամեն դեպքում, պետք չէ, քանի որ, չնայած նրան, որ պանրի մեջ մեծ թվով կալցիում ու սպիտակուցներ են պարունակվում, այն պարունակում է նաեւ հարստացված ճարպեր, նատրիում եւ խոլեստերին, որոնք այդքան էլ օգտակար չեն սիրտ-անոթային համակարգի համար: Այդ պատճառով պանրին դիետոլոգը խորհուրդ է տալիս վերաբերվել այնպես, ինչպես համեմունքներին՝ այսինքն, չչարաշահել դրանք, այլ ուտել միայն համից հաճույք ստանալու համար:

Դիետոլոգը խորհուրդ է տալիս նաեւ երբեք չգնել այսպես կոչված «պանրային մթերքներ»՝ վերամշակված մթերքներ, որոնց մեջ արհեստական բաղադրիչներ եւ առողջության համար վտանգավոր հիդրոգենացված յուղեր են պարունակվում: Դրանց փոխարեն պետք է ընտրել րիկոտայի նման բնական պանիրներ, մասամբ անյուղ մոցարելա եւ ֆետա:

Ջուլիա Զումպանոյի խոսքով՝ վատ գաղափար չէ նաեւ ձեռք բերել պանիր, որը պատրաստած է մասամբ անյուղ կաթից, քանի որ այն պակաս յուղոտ չէ: Սակայն, պանիր ընտրելուց պետք է ուշադրություն դարձնել դրանում պարունակվող արհեստական բաղադրիչների, աղի, վնասակար յուղի եւ ճարպերի վրա:

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է