• Latest news

Գիտնականները սկսել են կասկածել թռչնամսի օգտակարությանը

6 հունիսի, 2019  11:00

Գիտնականները թռչնամիսը համեմատել են կարմիր մսի հետ եւ անսպասելի հայտնագործություն կատարել՝ մսի երկու տեսակն էլ միատեսակ մեծացնում են խոլեստերինի մակարդակը:

Սան Ֆրանցիսկոյում Կալիֆոռնիական համալսարանի մասնագետները հետազոտություն են անցկացրել 21-ից մինչեւ 65 տարեկան 113 մարդու մասնակցությամբ: Փորձարկվողները խմբերի են բաժանվել՝ ելնելով հագեցած ճարպերի գործածման մակարդակից: Կամավորները 4 շաբաթ պետք է սնվեին 3 տարբեր սննդակարգերով՝ կարմիր մսի, թռչնամսի, բանջարեղենի ու լոբազգիների գործածմամբ:

Փորձի մասնակիցները սննդակարգերի միջակայքում արյան անալիզ են հանձնել: Պարզվել է, որ ինչպես կարմիր միսը, այնպես էլ թռչնամիսը միատեսակ մեծացրել են «վատ» խոլեստերինի մակարդակը, ընդ որում՝ այս պատկերը դիտվել է անկախ սննդակարգում հագեցած ճարպերի պարունակությունից: Սա, իր հերթին, մեծացնում է սրտային հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը:

Հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են American Journal of Clinical Nutrition ամսագրում:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել