• Latest news

Կանաչ թեյի հիմքով մածուկը կբուժի զգայուն ատամները

7 օգոստոսի, 2017  16:33

Շատերը հրաժարվում են տաք եւ սառը ըմպելիքներից՝ ատամների բարձր զգայունության պատճառով։ Գիտնականները կանաչ թեյի հիմքով ատամի մածուկի բանաձեւ են մշակել, որը ոչ միայն թեթեւացնում է զգայուն ատամներով մարդկանց շրջանում ատամների ցավը, այլեւ կանխարգելում է կարիեսը։

Կանաչ թեյը ֆիտոքիմիկատ է պարունակում, որը հետազոտությունների ընթացքում ցույց է տվել կարիես առաջացնող մանրէների դեմ պայքարելու ունակությունը։ Նոր խառնուրդն այն համակցում է բաղադրիչի հետ, որը հաճախ են օգտագործում զգայուն ատամների համար նախատեսված մածուկներում, ինչպես նաեւ ատամների ամրապնդման համար անհրաժեշտ կարեւոր հանքանյութի հետ։

Չինաստանի Wuhan University-ի գիտնականները ցանկացել են միաժամանակ լուծել եւ զգայունության, եւ կարիես առաջացնող մանրէների խնդիրը։ Դրա համար նրանք օգտագործել են կանաչ թեյի թուրմը՝ էպիգալոկատեխին- 3 գալլաթը (EGCG), նանոհիդրոքսիապատիտ նյութը։ Դրանք միավորել են սիլիկոնի նանոմանսիկների հետ։ Այդ հանքանյութը դիմանում է թթվի ազդեցությանն ու դիմացկուն է։ 

Հետազոտողները տվյալ թուրմը փորձարկել են հեռացված իմաստության ատամի վրա եւ պարզել, որ այդ բանաձեւը փակում է դենտինի ուղիները։ Այն նաեւ նպաստում է աստիճանաբար՝ 96 ժամվա ընթացքում EGCG-ի արտազատմանը, ինչը կանխարգելում է ատամի էմալի էրոզիան, ինչես նաեւ մաներէների առաջացումը։ Վերջապես, լուծույթը ցածր թունավորվածություն է ցույց տվել։ Կանաչ թեյի բաղադրիչ տարրը նաեւ շնչառության բնական թարմացուցիչ է։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել