• Latest news

Դարչինը կարող է չեզոքացնել յուղոտ սննդի հասցրած վնասը. գիտնականներ

30 օգոստոսի, 2017  10:40
Դարչինը կարող է օգնել չեզոքացնել օրգանիզմին յուղոտ սննդի հասցրած վնասը: Այս մասին նշված է նոր հետազոտությունում, որի արդյունքները ներկայացվել են American heart Association-ի համաժողովի ընթացքում:

Մասնագետները հետազոտություն են անցկացրել առնետների մասնակցությամբ, որի ընթացքում կրծողներին 12 շաբաթ շարունակ յուղոտ մթերքներով են կերակրել: Որոշների ուտելիքին նաեւ դարչին են ավելացրել: Հետազոտությունը ցույց է տվել, որ դարչինը դանդաղեցրել է ճարպի կուտակման պրոցեսը եւ նվազեցրել սրտի հիվանդությունների առաջացման վտանգը:

Դարչին օգտագործած առնետներն ավելի քիչ են կշռել, նրանց արյան մեջ շաքարի, ինսուլինի եւ ճարպերի մակարդակն ավելի քիչ է եղել, քան դարչին չստացած կրծողների մոտ: Նրանց օրգանիզմում նաեւ ավելի շատ հակաօքսիդանտներ եւ հակաբորբոքային մոլեկուլներ են եղել:

Ավելի վաղ անցկացված հետազոտությունները նույնպես ցույց են տվել, որ դարչինն օգտակար է առողջության համար: Ուսումնասիրություններից մեկի համաձայն՝ դարչինը բարելավում է նոր բան սովորելու ունակությունը, ուղեղը պաշտպանում դեմենցիայից եւ Պարկինսոնի հիվանդությունից: Բացի այդ՝ Արիզոնայի համալսարանի մասնագետները պարզել են, որ դարչնի ալդեհիդը (միացություն, որը դարչնին յուրահատուկ համ ու հոտ է տալիս) օգնում է հաղթահարել հաստաղիքի քաղցկեղը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է