• Latest news

Ծովամթերքները կարող են վտանգավոր լինել՝ սնդիկի բարձր պարունակության պատճառով

28 օգոստոսի, 2018  10:45

Ծովամթերքները կարող են վտանգավոր լինել՝ սնդիկի բարձր պարունակության պատճառով: Այս մասին ասվում է ամերիկյան Բնապահպանական աշխատանքային խմբի (EWG) փորձագետների կողմից հրապարակված զեկույցի եզրակացության մեջ:

Ավելի վաղ ամերիկացի դիետոլոգներն առաջարկել էին շաբաթական մինչեւ 12 ունցիա ծովամթերք օգտագործել: Սակայն այժմ պարզվել է, որ որ սա կարող է վտանգավոր լինել առողջության համար, հատկապես՝ հղի կանանց համար:

Մասնագետները նշում են, որ սնդիկի բարձր կոնցենտրացիան կարող է խնդիրներ առաջացնել արյան շրջանառության համակարգում եւ նյարդային համակարգում: Ռիսկային խմբում են հղիներն ու կերակրող մայրերը, նորածիններն ու փոքր երեխաները, ինչպես նաեւ թույլ իմունային համակարգով անձինք: Վերոնշյալ անձանց բժիշկները խորհուրդ են տալիս կրճատել ծովամթերքի շաբաթական չափաբաժինները, ինչը կնվազեցնի տոքսիններից եւ վտանգավոր նյութերից թունավորման ռիսկերը:

Շաբաթական մեկ կամ երկու անգամ ծովամթերք օգտագործելու դեպքում օրգանիզմի համար ցածր ռիսկեր են պարունակում ծովախեցգետինները, կակղամորթերի, սաղմոնի, սարդինի, իշխանի օգտագործումը: Դրանք կարող են ապահովել օրգանիզմը նաեւ օմեգա-3-ի բավարար քանակությամբ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել