• Latest news

Յուղոտ պանիրը նվազեցնում է «վնասակար» խոլեստերինի ցուցանիշները. հետազոտություն

5 սեպտեմբերի, 2018  23:38

Յուղոտ պանիրն ամենեւին այնքան վտանգավոր չէ, որքան կարող է թվալ ոմանց. ոչ յուղազերծ պանրի պարբերական օգտագործումը նվազեցնում է արյան մեջ «վնասակար» խոլեստերինի մակարդակը: Այս մասին հայտնում են Դուբլինի համալսարանական քոլեջի գիտնականները:

Ինչպես ցույց է տվել նրանց հետազոտությունը, 6 շաբաթ ամեն օր 120 գրամ յուղոտ պանրի օգտագործումը թույլ է տվել զգալիորեն բարելավել խոսլեստերինային պրոֆիլը՝ ի տարբերություն յուղայնության փոքր պարունակությամբ պանրի օգտագործման: Այս հայտարարությունը հակասում է այն դրույթին, որ յուղոտ պանիրն իր բաղադրության  մեջ հագեցած ճարպերի մեծ պարունակության պատճառով բերում է անոթների խցանման:

Ուշագրավ է, որ յուղոտ պանիրը «վնասակար խոլեստերինի» մակարդակն ավելի շատ է նվազեցնում, քան այլ կաթնամթերքները, յուրահատուկ կառուցվածքի, ինչպես նաեւ կալցիումի եւ կազեինի առկայության շնորհիվ, որը տվյալ մթերքի հիմքն է կազմում:

Գիտնականների խոսքով՝ պանրի մեջ ճարպաթթվի յուրաքանչյուր կաթիլի շուրջ թաղանթ կա: Հավանաբար, սա ինչ-որ կերպ ներգործում է խոլեստերինի մակարդակի վրա: Ընդհանուր առմամբ յուղոտ կաթնամթերքի գործածումը 42 տոկոսով նվազեցնում է կաթվածի հետեւանքով մահացության հավանականությունը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել