• Latest news

Գիտնականները սկսել են կասկածել թռչնամսի օգտակարությանը

6 հունիսի, 2019  11:00

Գիտնականները թռչնամիսը համեմատել են կարմիր մսի հետ եւ անսպասելի հայտնագործություն կատարել՝ մսի երկու տեսակն էլ միատեսակ մեծացնում են խոլեստերինի մակարդակը:

Սան Ֆրանցիսկոյում Կալիֆոռնիական համալսարանի մասնագետները հետազոտություն են անցկացրել 21-ից մինչեւ 65 տարեկան 113 մարդու մասնակցությամբ: Փորձարկվողները խմբերի են բաժանվել՝ ելնելով հագեցած ճարպերի գործածման մակարդակից: Կամավորները 4 շաբաթ պետք է սնվեին 3 տարբեր սննդակարգերով՝ կարմիր մսի, թռչնամսի, բանջարեղենի ու լոբազգիների գործածմամբ:

Փորձի մասնակիցները սննդակարգերի միջակայքում արյան անալիզ են հանձնել: Պարզվել է, որ ինչպես կարմիր միսը, այնպես էլ թռչնամիսը միատեսակ մեծացրել են «վատ» խոլեստերինի մակարդակը, ընդ որում՝ այս պատկերը դիտվել է անկախ սննդակարգում հագեցած ճարպերի պարունակությունից: Սա, իր հերթին, մեծացնում է սրտային հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը:

Հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են American Journal of Clinical Nutrition ամսագրում:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է