• Latest news

Ճապոնական մատչա թեյը նվազեցնում է տագնապայնության մակարդակը. հետազոտություն

11 հուլիսի, 2019  22:33

Ճապոնական մատչա թեյի խտանյութը կարող է արդյունավետ լինել տագնապայնության մակարդակի նվազեցման դեպքում, պնդում են Kumamoto University-ի գիտնականները:

Լաբորատոր մկների մասնակցությամբ հետազոտությունը պարզել է, որ կրծողների տագնապային վարքագծի ցուցանիշները նվազում են մատչա թեյի փոշի կամ խտանյութ գործածելուց հետո:

Գիտնականների կարծիքով՝ թեյի հանգստացնող էֆեկտը կապված է D1 դոֆամինային ռեցեպտորների եւ 5-HT1A սերոտոնինային ռեցեպտորների ակտիվացման մեխանիզմի հետ. երկուսն էլ կապված են տագնապային վարքագծի հետ: Սակայն այս եզրահանգումների հաստատման համար անհրաժեշտ է կատարել այլ հետազոտություններ:

Իսկ ներկայիս հետազոտության արդյունքները ցույց են տալիս, որ այս թեյն իսկապես առողջության համար շատ օգտակար է կամ գոնե հոգեկան վիճակի համար:

Նշենք, որ շատ երկրներում բնակչության շրջանում դեպրեսիայի եւ տագնապային խանգարումների մակարդակը մշտապես աճում է: Եթե մատչա թեյի արդյունավետությունը հաստատվի, այն իսկապես կօգնի այս խնդիրների դեմ պայքարին:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է