• Latest news

Ո՞ր մթերքներն են մեծացնում քաղցկեղի հավանականությունը

23 նոյեմբերի, 2020  23:32

Հանքային պարարտանյութերով կամ քաղցկեղածին նյութերով աղտոտված սնունդը մեծացնում է քաղցկեղի զարգացման ռիսկը: Այս մասին «Հինգերորդ ալիք»-ին տված հարցազրույցում ասել է ուռուցքաբան Միխայիլ Մյասնյանկինը (Ռուսաստան):

Ըստ նրա` այդպիսի մթերքները բացասաբար են ազդում աղեստամոքսային տրակտի առողջության վրա:

Փորձագետը խորհուրդ է տվել նաեւ ուշադրություն դարձնել սննդի պատրաստման եղանակին, քանի որ նաեւ դրանից է կախված, թե ինչպես սնունդը կազդի առողջության վրա: Մասնավորապես, վտանգավոր է միսը կամ բանջարեղենը տապակել արեւածաղկի ձեթի մեջ. պատրաստման այս եղանակը կերակրատեսակն ավելի քաղցկեղածին է դարձնում: Եվ եթե յուղը մի քանի անգամ օգտագործվում է, ապա դրա մեջ յուրաքանչյուր տապակման հետ քաղցկեղածին նյութեր են սկսում կուտակվել:

Ուռուցքաբանը խորհուրդ է տալիս նաեւ ամբողջովին հանել ալկոհոլային խմիչքները սննդակարգից, քանի որ դրանց օգտագործումը եւս կարող է մեծացնել քաղցկեղի որոշակի տեսակների ռիսկը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել