• Latest news

Ո՞ր մթերքներն են մեծացնում քաղցկեղի հավանականությունը

23 նոյեմբերի, 2020  23:32

Հանքային պարարտանյութերով կամ քաղցկեղածին նյութերով աղտոտված սնունդը մեծացնում է քաղցկեղի զարգացման ռիսկը: Այս մասին «Հինգերորդ ալիք»-ին տված հարցազրույցում ասել է ուռուցքաբան Միխայիլ Մյասնյանկինը (Ռուսաստան):

Ըստ նրա` այդպիսի մթերքները բացասաբար են ազդում աղեստամոքսային տրակտի առողջության վրա:

Փորձագետը խորհուրդ է տվել նաեւ ուշադրություն դարձնել սննդի պատրաստման եղանակին, քանի որ նաեւ դրանից է կախված, թե ինչպես սնունդը կազդի առողջության վրա: Մասնավորապես, վտանգավոր է միսը կամ բանջարեղենը տապակել արեւածաղկի ձեթի մեջ. պատրաստման այս եղանակը կերակրատեսակն ավելի քաղցկեղածին է դարձնում: Եվ եթե յուղը մի քանի անգամ օգտագործվում է, ապա դրա մեջ յուրաքանչյուր տապակման հետ քաղցկեղածին նյութեր են սկսում կուտակվել:

Ուռուցքաբանը խորհուրդ է տալիս նաեւ ամբողջովին հանել ալկոհոլային խմիչքները սննդակարգից, քանի որ դրանց օգտագործումը եւս կարող է մեծացնել քաղցկեղի որոշակի տեսակների ռիսկը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է