• Latest news

Որքանո՞վ է վտանգավոր ճարպոտ սնունդը

20 հունվարի, 2021  23:24

Ճարպոտ սնունդն իսկապես վտանգավոր է առողջության համար. այն մեծացնում է լուրջ սրտանոթային հիվանությունների եւ ինսուլտի ռիսկը, ինչպես պնդում են չինացի գիտնականները Heart պարբերականում հրապարակված հետազոտության մեջ:

iNews-ի հաղորդմամբ՝ հետազոտության հեղինակները վերլուծել են 19 հետազոտությունների արդյունքները, որոնց մասնակցել է 562 400 մարդ: Մասնակիցները միջինում դիտարկվել են ավելի քան 9 տարի: Այդ ընթացքում հայտնաբերվել է սրտանոթային հիվանդություններ, ինչպիսիք են  սրտի կաթվածը կամ ինսուլտը, 36 700 դեպք:

Հետազոտողները հայտնաբերել են հստակ կապ օգտագործած ճարպոտ սննդի եւ լուրջ սրտանոթային հիվանդությունների, սրտի իշեմիկ հիվանդության եւ սրտի անբավարարության միջեւ: Պարզվել է, որ ռիսկերը մեծանում են շաբաթական տապակած սննդի յուրաքանչյուր հավելյալ 114 գրամ օգտագործելուց հետո:

Սակայն բրիտանացի գիտնականները նշում են, որ այդ հետազոտությունն այնքան էլ միանշանակ չէ, եւ բավականին բարդ է ճիշտ մեկնաբանել դրա արդյունքները:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է