• Latest news

Որքանո՞վ է վտանգավոր ճարպոտ սնունդը

20 հունվարի, 2021  23:24

Ճարպոտ սնունդն իսկապես վտանգավոր է առողջության համար. այն մեծացնում է լուրջ սրտանոթային հիվանությունների եւ ինսուլտի ռիսկը, ինչպես պնդում են չինացի գիտնականները Heart պարբերականում հրապարակված հետազոտության մեջ:

iNews-ի հաղորդմամբ՝ հետազոտության հեղինակները վերլուծել են 19 հետազոտությունների արդյունքները, որոնց մասնակցել է 562 400 մարդ: Մասնակիցները միջինում դիտարկվել են ավելի քան 9 տարի: Այդ ընթացքում հայտնաբերվել է սրտանոթային հիվանդություններ, ինչպիսիք են  սրտի կաթվածը կամ ինսուլտը, 36 700 դեպք:

Հետազոտողները հայտնաբերել են հստակ կապ օգտագործած ճարպոտ սննդի եւ լուրջ սրտանոթային հիվանդությունների, սրտի իշեմիկ հիվանդության եւ սրտի անբավարարության միջեւ: Պարզվել է, որ ռիսկերը մեծանում են շաբաթական տապակած սննդի յուրաքանչյուր հավելյալ 114 գրամ օգտագործելուց հետո:

Սակայն բրիտանացի գիտնականները նշում են, որ այդ հետազոտությունն այնքան էլ միանշանակ չէ, եւ բավականին բարդ է ճիշտ մեկնաբանել դրա արդյունքները:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել