• Latest news

Դդում. Ինչո՞վ է այն օգտակար

22 հոկտեմբերի, 2021  23:26

Ի՞նչ օգուտ կարող է բերել կերակրաբաժնում դդմի ավելացումը։ Այս մասին իր կարծիքն է հայտնել սննդաբան Տատյանա Դիկը։

«Դդումը հարուստ է բազմաթիվ վիտամիններով՝ А, С, Е, К։ Այն ավելի շատ կարոտին է պարունակում, քան գազարը։ Դդումը շատ օգտակար կարող է լինել այն մարդկանց համար, ովքեր տառապում են փորկապությունից, քանի որ այն պարունակում է բավականաչափ բջջանյութ։ Բայց այստեղ արժե նշել, որ դդումը (հատկապես հում) չի կարելի աղեստամոքսային տրակտի բորբոքային պրոցեսներ ունեցող մարդկանց, քանի որ կարող է առաջացնել փքվածություն եւ փորլուծություն»,- ասել է սննդաբանը ՌԻԱ «Նովոստի»-ի հետ զրույցում։

Նրա խոսքով՝ կերակրացանկը դդմով կարող են հարստացնել նիհարել փորձող մարդիկ նրա ցածր կալորիականության եւ ունիվերսալության պատճառով։ Դդմից, մասնագետի խոսքով, կարելի է պատրաստել ինչպես սովորական (ապուրներ, խմորագնդիկներ, աղցան), այնպես էլ քաղցր (ջեռեփուկ, դոնդող, չրեր, թխվածքաբլիթ) կերակրատեսակներ։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է