• Latest news

Ինչու՞ է միայն ձվի սպիտակուց ուտելը սխալ

26 հոկտեմբերի, 2021  15:40

Մարդիկ, ովքեր միայն սպիտակուցներ են օգտագործում, սխալ բան են վարվում, պնդում է սննդաբան Նմամի Ագարվալը (Հնդկաստան):

Նրա խոսքով՝ սննդանյութերի մեծ մասը պարունակվում է հենց դեղնուցներում, ուստի խորհուրդ է տրվում եփել եւ ուտել ամբողջական ձուն. դա սպիտակուցների, ճարպերի, կալորիաների իդեալական հավասարակշռություն կապահովի, թույլ կտա բավարարվածություն եւ օգուտ ստանալ ընդունվող սնունդից:

Հավի ձուն A, B5, B12, B2 վիտամիններ, ինչպես նաեւ ֆոսֆոր եւ սելեն է պարունակում: Ձուն կարող է բարձրացնել ձեր օրգանիզմում պոզիտիվ խոլեստերինի մակարդակը. բարձր խտության լիպոպրոտեինը զգալիորեն նվազեցնում է ինսուլտի եւ սրտի հիվանդությունների ռիսկը:

Մեկ ձուն պարունակում է խոլինի՝ մարդու օրական պահանջի քառորդ մասը, որն անհրաժեշտ է սրտի, ուղեղի, հիշողության զարգացման եւ լավ տրամադրության համար։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել