• Latest news

Կարմիր, դեղին, թե կանաչ. ո՞ր խնձորներն են ավելի առողջարար

10 դեկտեմբերի, 2021  20:46

Խնձորի դեղին, կարմիր եւ նարնջագույն գույները վկայում են բետա-կարոտինի բարձր մակարդակի մասին, որը, ինչպես հայտնի է, օգտակար է աչքերի համար եւ կանխում է քաղցկեղը: Այս մասին հայտնում է սննդաբան Մարինա Մակիշան (Ռուսաստան)՝ համեմատելով կեղեեւի տարբեր գույներով խնձորի օգտակարությունը։

Ինչպես հաղորդում է «Մոսկվա 24» հեռուստաալիքի կայքը, բետա-կարոտինը լավ հակաօքսիդանտ է համարվում:

«Դա իսկապես լավ քայլ է: Այն բարդ բարերար ազդեցություն ունի մեր օրգանիզմի վրա, մասնավորապես, դրական է ազդում տեսողության, ուղեղի եւ արյան անոթների վրա»,- ասել է սննդաբանը։

Բայց եթե մարդ անհանդուրժողականություն կամ ալերգիա ունի բետա-կարոտինի նկատմամբ, մասնագետը խորհուրդ է տվել ընտրել կանաչ խնձորը, որը եւս շատ օգտակար վիտամիններ և հանքանյութեր է պարունակում, բայց` ավելի քիչ բետա-կարոտին։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է