• Latest news

Կարմիր, դեղին, թե կանաչ. ո՞ր խնձորներն են ավելի առողջարար

10 դեկտեմբերի, 2021  20:46

Խնձորի դեղին, կարմիր եւ նարնջագույն գույները վկայում են բետա-կարոտինի բարձր մակարդակի մասին, որը, ինչպես հայտնի է, օգտակար է աչքերի համար եւ կանխում է քաղցկեղը: Այս մասին հայտնում է սննդաբան Մարինա Մակիշան (Ռուսաստան)՝ համեմատելով կեղեեւի տարբեր գույներով խնձորի օգտակարությունը։

Ինչպես հաղորդում է «Մոսկվա 24» հեռուստաալիքի կայքը, բետա-կարոտինը լավ հակաօքսիդանտ է համարվում:

«Դա իսկապես լավ քայլ է: Այն բարդ բարերար ազդեցություն ունի մեր օրգանիզմի վրա, մասնավորապես, դրական է ազդում տեսողության, ուղեղի եւ արյան անոթների վրա»,- ասել է սննդաբանը։

Բայց եթե մարդ անհանդուրժողականություն կամ ալերգիա ունի բետա-կարոտինի նկատմամբ, մասնագետը խորհուրդ է տվել ընտրել կանաչ խնձորը, որը եւս շատ օգտակար վիտամիններ և հանքանյութեր է պարունակում, բայց` ավելի քիչ բետա-կարոտին։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել