• Latest news

Ինչու՞ պետք չէ նախաճաշին կարագով եւ պանրով սենդվիչներ ուտել

25 հունվարի, 2022  09:41

Շատերը սովոր են նախաճաշին կարագով եւ պանիրով ​​սենդվիչներ ուտել, սակայն դա հեռու է լավագույն ընտրությունից, կարծում է գաստրոէնտերոլոգ Սերգեյ Վյալովը։

Ինստագրամյան իր էջին մասնագետը նշել է, որ պանրով ու կարագով սենդվիչները բացասաբար են անդրադառնում սրտի եւ ենթաստամոքսային գեղձի աշխատանքի վրա։ Նրա խոսքով՝ այդ մթերքները մեծ քանակությամբ խոլեստերին եւ տրիգլիցերիդներ են պարունակում, որոնք արագացնում են այունատար անոթների աթերոսկլերոզի զարգացումը։

«Սննդակարգում պետք է ավելի շատ բուսական եւ ավելի քիչ կենդանական ծագման սնունդ լինի: Կարդիոպրոֆիլակտիկայի ժամանակակից առաջարկություններում ասվում է, որ ցանկալի է օրական երեք սննդընդունումից երկուսը բուսական լինի»,- նշել է մասնագետը։


Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն եք պատրաստ վճարել բժշկական ապահովագրության համար։
Աշխատավարձի 7-10 տոկոսը
10 000 դրամ եւ ավելի
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 5000 դրամ
Ոչ մի դրամ