• Latest news

Ինչու՞ պետք չէ նախաճաշին կարագով եւ պանրով սենդվիչներ ուտել

25 հունվարի, 2022  09:41

Շատերը սովոր են նախաճաշին կարագով եւ պանիրով ​​սենդվիչներ ուտել, սակայն դա հեռու է լավագույն ընտրությունից, կարծում է գաստրոէնտերոլոգ Սերգեյ Վյալովը։

Ինստագրամյան իր էջին մասնագետը նշել է, որ պանրով ու կարագով սենդվիչները բացասաբար են անդրադառնում սրտի եւ ենթաստամոքսային գեղձի աշխատանքի վրա։ Նրա խոսքով՝ այդ մթերքները մեծ քանակությամբ խոլեստերին եւ տրիգլիցերիդներ են պարունակում, որոնք արագացնում են այունատար անոթների աթերոսկլերոզի զարգացումը։

«Սննդակարգում պետք է ավելի շատ բուսական եւ ավելի քիչ կենդանական ծագման սնունդ լինի: Կարդիոպրոֆիլակտիկայի ժամանակակից առաջարկություններում ասվում է, որ ցանկալի է օրական երեք սննդընդունումից երկուսը բուսական լինի»,- նշել է մասնագետը։


Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է