• Latest news

Ո՞ր բանջարեղենն է կրկնապատկում քաղցկեղի առաջացման վտանգը

21 հունիսի, 2022  20:43

Ռուս ուռուցքաբան Անդրեյ Վորոբյովի խոսքով՝ որոշ բանջարեղեններ կրկնապատկում են քաղցկեղի առաջացման վտանգը, գրում է solenka.info-ն։

Ինչպես նշել է մասնագետը, բոլոր բանջարեղեններն օգտակար են մարդու օրգանիզմի համար, քանի որ պարունակում են վիտամիններ եւ սննդարար նյութեր, սակայն մարինացված բանջարեղենը կարող է մեծացնել ուռուցքի զարգացման վտանգը։

««Վիճակագրորեն նշանակալի կապ» կա թթու բանջարեղենի օգտագործման եւ կերակրափողի թիթեղաբջջային քաղցկեղի միջեւ… Մարինացված բանջարեղենի էքստրակտները մուտագեն եւ փոխակերպող ակտիվություն են դրսեւորել»,- ասում է Վորոբյովը:

Կերակրափողի քաղցկեղը մեծահասակների մոտ քաղցկեղի 14-րդ ամենատարածված տեսակն է։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Վստահու՞մ եք արդյոք ժողովրդական բժշկությանը։
Այո, գրեթե միշտ ժողովրդական բժշկությանն եմ դիմում։
Որոշ ճիշտ բաներ ժողովրդական բժշկության մեջ երեւի կան։
Ոչ, միայն գիտահեն բժշկությանն եմ վստահում։