• Latest news

Ինչո՞ւ չարժե ուտել գույնը փոխած բանաններ

22 հուլիսի, 2022  15:40

Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան Москва 24-ին ասել է, որ գույնը փոխած բանանների մշտական օգտագործումը կարող է հանգեցնել քաշի ավելացման, արյան մեջ շաքարի մակարդակի բարձրացման եւ լյարդի քայքայման։

Մասնագետն ընդգծել է, որ խիստ սեւացած բանանները կարող են վկայել նեխման պրոցեսի մասին։

Բացի այդ, սեւացած բանաններում շատ շաքար է պարունակվում, ուստի մասնագետը խորհուրդ չի տվել ուտել դրանք այն մարդկանց, որոնք դիաբետ եւ ավելորդ քաշ ունեն։

Միեւնույն ժամանակ, վնասակար կարող են լինել ոչ բոլոր սեւացած բանանները, նշել է մասնագետը։ «Կարեւոր է նաեւ, թե որքանով են դրանք սեւացած. եթե ոչ այնքան, ապա վախենալու բան չկա։ Բանանի վրա նաեւ կետեր են լինում, դա բանանի տեսակից է»,- ասել է բժիշկը։

Շաքարի հանդեպ զգայուն մարդկանց սննդաբանը խորհուրդ է տվել ուտել ավելի կանաչ բանաններ, որոնք այնքան էլ չեն բարձրացնի գլյուկոզայի մակարդակն արյան մեջ։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է