• Latest news

Ինչու՞ պետք է ամեն օր լոբի ուտել

31 հուլիսի, 2022  15:27

Էնդոկրինոլոգ-դիետոլոգ Ալբինա Կոմիսսարովան խոսել է ամբողջ օրգանիզմի առողջության համար հատիկեղենների եւ ընդեղենների օգտակարության մասին, գրում է MedikForum-ը՝ անդրադառնալով սննդակարգում լոբիների առկայությանը:

Լոբիների պարագայում ցուցակը մեծ է: Բացի ծանոթ լոբիներից՝ սոյայի հատիկները, մունգը, ոսպը, ոլոռը եւ սիսեռը, ինչպես նաեւ գետնանուշը պատկանում է ընդեղենների դասին։

«Որո՞նք են հատիկեղենի եւ ընդեղենի օգուտները. Սրանք հարուստ են բուսական ծագման սպիտակուցներով, իսկ օրգանիզմի ստացված ամբողջ սպիտակուցի կեսը պետք է լինի բուսական ծագման: Բանջարեղենը պարունակում է մեծ քանակությամբ բջջանյութ, ինչը նշանակում է, որ դրանք հագեցվածության զգացում են առաջացնում, նվազեցնում քաղցկեղի եւ սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկը»,- ​​ասել է մասնագետը։

Ճաշացանկին լոբազգիներ ավելացնելով՝ հնարավոր է զգալիորեն դիվերսիֆիկացնել ամենօրյա սննդակարգը: Դրանք պարունակում են փոքր քանակությամբ ճարպ, ինչը նշանակում է, որ քաշի ավելացում չի լինի։

Կանխատեսելով հատիկաընդեղեն ուտելուց հետո փքվածության առաջացման հարցը՝ մասնագետը խորհուրդ է տալիս ուտելուց առաջ թրջել դրանք։ Եթե ​​դա չի օգնում, ապա եռացնելուց հետո առաջին ջուրը պետք է քամել։

Լոբազգիների կանոնավոր օգտագործումը կօգնի լուծել մարսողական խնդիրների մեծ մասը։ Եթե ​​սնվելուց հետո ծանրություն եք զգում, ապա պետք է սկսել ոսպից եւ սիսեռից։ Իրենց բարակ մաշկի պատճառով դրանք ավելի հեշտ մարսվող են համարվում։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է