• Latest news

Ո՞ր մթերքներն է վտանգավոր համադրել սուրճի հետ

2 հոկտեմբերի, 2022  21:46

Սուրճը կալցիումի պակասով որոշակի մթերքների հետ համատեղելը վնասակար է, ասել է ռուս էնդոկրինոլոգ, սննդաբան Օքսանա Միխալեւան։

Մասնագետի կարծիքով՝ ավելի լավ է սուրճը չխառնել կալցիումով ու երկաթով հարուստ մթերքների հետ։ Բանն այն է, որ սուրճը պարունակում է թիանիտներ, որոնք խմիչքին դառը համ են հաղորդում եւ աղիներում կապում են կալցիումն ու երկաթը։

«Օրինակ, կալցիումը հիմնականում կաթնամթերքի մեջ է: Եթե ​​կաթնամթերքն օգտագործենք միայն սուրճի հետ, ապա կլանումը կնվազի, եւ կալցիումի պակաս կարող է առաջանալ»,- ասել է բժիշկը Газета.Ru-ին տված հարցազրույցում։

Մասնավորապես, դա վերաբերում է դեռահասներին, հղիներին եւ թոշակառուներին։ Իսկ սուրճը կարելի է խմել կաթով, բայց դա օգտակար չի լինի, քանի որ կալցիումի ներծծումն օրգանիզմ նվազագույն կլինի։

Որոշ մարդիկ ընդհանրապես պետք է հրաժարվեն այս ըմպելիքից՝ առողջական նկատառումներից ելնելով, հավելել է փորձագետը, փոխանցում է MK-ն։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է