• Latest news

Հացը սառնարանում պահելն այն ավելի առողջ է դարձնում. The Conversation

30 ապրիլի, 2024  17:37

Հացը սառնարանում պահելը պահպանում է դրա օգտակարությունը, քանի որ ջերմաստիճանն ազդում է օսլայի կենսամատչելիության և արյան շաքարի մակարդակի վրա, գրում է The Conversation-ը։

Թխվելիս օսլան վերածվում է կիսապինդ գելի, որն ավելի հեշտ է ներծծվում օրգանիզմի կողմից։ Այնուամենայնիվ, երբ հացը սառչում է, գելը նորից կարծրանում է, ինչը բջիջների համար դժվարացնում է իր մեջ պարունակվող գլյուկոզայի հասանելիությունը:

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ սառնարանում հաց պահելը կարող է կանխել արյան շաքարի և ինսուլինի բարձրացումները՝ նվազեցնելով նյութափոխանակության խանգարումների և սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը:

Հացը հալեցնելու և տապակելու մեթոդները, ինչպիսիք են միկրոալիքային վառարանը, տոստերը կամ թավայի օգտագործումը, կարող են նաև նվազեցնել գլյուկոզայի մակարդակը մարմնում: Հատկապես արդյունավետ է հացը սառեցնելը, հալեցնելը, ապա տապակելը, ինչը կարող է հանգեցնել գլյուկոզայի մակարդակի նվազմանը փորձի մասնակիցների մինչև 39%-ի մոտ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել