• Latest news

Սուրճը նվազեցնում է շաքարախտի առաջացման ռիսկը

18 փետրվարի, 2014  22:09

Սուրճի օգտագործումը նվազեցնում է երկրորդ աստիճանի շաքարախտի առաջացման ռիսկը, պարզել են ամերիկացի գիտնականները։ Գիտնականների եզրակացություններով հոդվածը հրապարակվել է Diabetes Care գիտական պարբերականում։

Գիտնականները վերլուծել են 28 հետազոտությունների ընթացքում ստացված տվյալները, որոնք այսպես թե այնպես ուսումնասիրել են շաքարախտի եւ սուրճի կապը։

Պարզվել է, որ հիվանդության առաջացման ռիսկը նվազեցնում է ոչ միայն սովորական, այլեւ առանց կոֆեինի սուրճի օգտագործումը։

Այդ 28 հետազոտություններում ընդհանուր առմամբ մասնակցել են 1,1 միլիոն մարդ, այդ թվում նաեւ նրանք, ովքեր տառապում են երկրորդ տիպի շաքարախտով։

 

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է