Սուրճի օգտագործումը նվազեցնում է երկրորդ աստիճանի շաքարախտի առաջացման ռիսկը, պարզել են ամերիկացի գիտնականները։ Գիտնականների եզրակացություններով հոդվածը հրապարակվել է Diabetes Care գիտական պարբերականում։
Գիտնականները վերլուծել են 28 հետազոտությունների ընթացքում ստացված տվյալները, որոնք այսպես թե այնպես ուսումնասիրել են շաքարախտի եւ սուրճի կապը։
Պարզվել է, որ հիվանդության առաջացման ռիսկը նվազեցնում է ոչ միայն սովորական, այլեւ առանց կոֆեինի սուրճի օգտագործումը։
Այդ 28 հետազոտություններում ընդհանուր առմամբ մասնակցել են 1,1 միլիոն մարդ, այդ թվում նաեւ նրանք, ովքեր տառապում են երկրորդ տիպի շաքարախտով։
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր