• Latest news

Ինչ պետք է իմանալ օրալ ալերգիկ համախտանիշի մասին

22 մարտի, 2014  18:39

Մենք ուզում ենք, որ մեր երեխաներն առողջ սնունդ ուտեն, բայց որոշ մթերքներ շատ դժվար է կուլ տալ: Բժիշկ Մեննի Ալվարեսը Fox News ալիքով պատասխանում է մտահոգ ընթերցողի հարցին. «Ամեն անգամ, երբ իմ որդիները ելակ կամ խնձոր են ուտում, նրանց կոկորդը սկսում է քոր գալ: Դա այդ մթերքների համար տիպիկ ալերգիա չէ: Ուրեմն ի՞նչ կարող է լինել»:

Պոլինոզով տառապող մարդկանց դեպքում որոշ թարմ մրգեր, բանջարեղեն, ընկուզեղեն եւ համեմունքներ կարող են ծակոցի կամ այրոցի ձեւով ալերգիկ ռեակցիա առաջացնել, բացատրում է բժիշկ Մեննին:

Դա այսպես կոչված՝ օրալ ալերգիայի համախտանիշ է: Առավել ծանր դեպքերում դա նույնիսկ կարող է հանգեցնել կոկորդի այտուցվածության: Այդ արձագանքն առաջացնում են մրգերի եւ բանջարեղենի բաղադրիչ հատուկ սպիտակուցները:

Օրինակ՝  ամրոսից ալերգիա ունեցողները կարող են ալերգիկ ռեակցիա ունենալ նաեւ ձմերուկի նկատմամբ: Եթե Դուք ալերգիա ունեք կեչու փոշեհատիկից, նման ռեակցիա կարող է առաջացնել խնձորը:

Նման դեպքում կան պատրաստի մրգեր եւ բանջարեղեն, բայց ալերգոլոգի հետ խորհրդակցել անհրաժեշտ է:

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է