• Latest news

Համի ընկալումը փոխվում է՝ կախված սննդակարգից. հետազոտություն

14 ապրիլի, 2020  23:42

Համի ընկալումը փոխվում է՝ կախված սննդակարգից: Նման եզրակացության են եկել Սիդնեյի համալսարանի գիտնականները:

Eurek Alert-ի հաղորդմամբ՝ ուտելիքի համի ընկալումը կախված է նախկին փորձից:

Օրինակ, սննդակարգում շաքարի ավելցուկը ճնշում է քաղցր համի ընկալման սրությունը:

Ի դեպ, արհեստական քաղցրացուցիչները ակտիվացնում են նեյրոնային «քաղցի ուղին» եւ արդյունքում նպաստում սննդի օգտագործման մեծացումը, հատկապես ածխաջրերի ցածր պարունակությամբ դիետաների համադրության դեպքում: 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է