• Latest news

Ինչո՞վ է օգտակար տանձը

25 սեպտեմբերի, 2021  16:45

Ըստ սննդաբան Էմի Գուդսոնի (ԱՄՆ)՝ տանձը մի շարք օգտակար հատկություններ ունի:

Ինչպես հայտնում է Eat This, Not That! պարբերականը, մարդիկ հաճախ թերագնահատում են տանձը՝ որպես սեզոնային աշնանային մթերք եւ նախընտրում են խնձոր, դդում կամ դդմիկ ուտել:

Տանձի հիմնական օգտակարությունը, ըստ սննդաբանի, կայանում է մանրաթելերի բարձր պարունակության մեջ: Այն թույլ է տալիս ավելի երկար պահպանել հագեցվածության զգացումը եւ, որպես արդյունք, ավելորդ չուտել: Միջին չափի տանձը, մասնագետի խոսքով, մոտ 6 գրամ մանրաթել է պարունակում:

Տանձի մեջ կան երկու տեսակի մանրաթելեր՝ լուծվող եւ չլուծվող: Առաջինը կարգավորում է արյան շաքարի եւ խոլեստերինի մակարդակը, նորմալացնում է աղիների աշխատանքը, իսկ երկրորդը մաքրում է օրգանիզմը, հեռացնում տոքսինները եւ օգնում նվազեցնել քրոնիկ հիվանդությունների զարգացման ռիսկը, ինչպիսին է 2-րդ տիպի շաքարախտը:
Բացի այդ, տանձը հարուստ է ֆլավոնոիդներով՝ սննդային հակաօքսիդանտներ, որոնք հակաբորբոքային հատկություններ ունեն, նվազեցնում են խոլեստերինն արյան մեջ, կարգավորում են արյան ճնշումը եւ կանխում են թրոմբների առաջացմանը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն եք պատրաստ վճարել բժշկական ապահովագրության համար։
Աշխատավարձի 7-10 տոկոսը
10 000 դրամ եւ ավելի
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 5000 դրամ
Ոչ մի դրամ