• Latest news

Ճի՞շտ է արդյոք, որ թարմ քամված հյութերը վնասակար են

15 մայիսի, 2022  17:33

Թարմ քամված հյութերն օգտակար են, որովհետեւ պարունակում են բազմաթիվ վիտամիններ, հանքային նյութեր, հակաօքսիդանտներ, «Аргументы и факты»-ին ասել է բժիշկ Սերգեյ Ագապկինը։

Բայց, նրա խոսքով, դրանց պետք է ջուր ավելացնել (սովորաբար 1։2 հարաբերակցությամբ, կարտոֆիլայինի դեպքում՝ 1։3)։

Բացի այդ, ցանկալի չէ թարմ քամված հյութերն օգտագործել, երբ ստամոքսը դատարկ է (հատկապես աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների պարագայում), եւ ավելի լավ է խմել ձողիկով, քանի որ դրանք բացասաբար են ազդում ատամների էմալի վրա։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է