• Latest news

Ինչպես պետք է սնվել օրգանիզմի ծերացումը դանդաղեցնելու համար

29 հունվարի, 2020  12:11

Որոշ մթերքներ արագացնում են օրգանիզմի ծերացումը՝ նրան քայքայիչ սթրեսի ենթարկելով, ինչպես վստահեցնում են իսպանացի դիետոլոգները։ Սննդաբան Ելենա Դե Լա Ֆուենտեի խոսքերով՝ վաղաժամ ծերացումից խուսափելու համար անհրաժեշտ է ավելի շատ սեզոնային մրգեր եւ բանջարեղեն, ձիթայուղով աղցաններ, ընդեղեն, հատիկավորներ եւ բնական յոգուրտներ ուտել ու կեֆիր խմել։

Ինչպես գրում է «Ռոսիյսկայա գազետան», մթերքների թվում, որոնցից պետք է հրաժարվել, եթե չեք ուզում շատ արագ ծերանալ, սպիրտային խմիչքներն են, կարտոֆիլ-ֆրին, շաքարը, քաղցր ըմպելիքները, աղը եւ մարգարինը։

Հատկապես վտանգ է ներկայացնում մարգարինը, քանի որ դրա մեջ պարունակվում են մեծ քանակի տրանսճարպեր, իսկ դրանք արագացնում են ծերանալը։ Մարգարինի փոխարեն խորհուրդ է տրվում կարագ օգտագործել։

Ինչպես ցույց է տվել Օրեգոնայի համալսարանի հետազոտությունը, արյան մեջ տրանսճարպերի բարձր մակարդակը կապված է գլխուղեղի փոքր ծավալի հետ, որը հեռանկարում կարող է հանգեցնել Ալցհեյմերի հիվանդության։

Դե Լա Ֆուենտեն կարծում է, որ այդ հիվանդության առաջացման հնարավորությունը կարելի է կրճատել քրքում օգտագործելով՝ այդ համեմունքը հակաբորբոքային հատկություններ ունի։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել