• Latest news

Ինչպիսի՞ օգտակար հատկություններ ունի գազարը

31 հունվարի, 2019  15:30

Գազարի բուժական հատկություններն առաջին հերթին պայմանավորված են կարոտինի մեծ պարունակությամբ, որն օրգանիզմում վերափոխվում է А վիտամինի: Բանջարեղենը նաեւ պարունակում է В խմբի, РР, С, Е, К վիտամիններ:

Գազարի հյութը, ինչպես նաեւ հում արմատապտուղները կիրառվում են հիպովիտամինոզ А-ի դեպքում, որն ուղեկցվում է մեծ ուժասպառությամբ, ախորժակի վատթարացմամբ, ինչպես նաեւ մրսածության հիվանդությունների հանդեպ նախահակվածությամբ: Գազարն օգտակար է նաեւ մաշկածածկույթի չորության, մազերի եւ եղունգների բեկունության դեպքում:

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ձմռանը եւ գարնանը սննդակարգի մեջ ընդգրկել  քերած գազար կամ գազարի հյութ: Բանջարեղենն օգտակար է կոնյունկտիվիտի (շաղկապենաբորբ) եւ եղջերաթաղանթի հիվանդությունների դեպքում, արդյունավետ է հանքանյութերի փոխանակության հետ կապված հիվանդությունների դեպքում: Գազարը թեթեւ թուլացնող եւ միզամուղ էֆեկտ ունի, եւ խորհուրդ է տրվում լեղաքարային եւ միզաքարային հիվանդությունների դեպքում:

Թարմ գազարը, ինչպես նաեւ գազարի հյութը խորհուրդ են տալիս հղիներին, կերակրող մայրերին, ինչպես նաեւ հոգեկան ու ֆիզիկական մեծ ծանրաբեռնվածության բախվող անձանց:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է