• Latest news

Քրաֆթային գարեջուրը կարող է օգտակար լինել առողջության համար. մասնագետներ

2 դեկտեմբերի, 2019  15:42

Քրաֆթային գարեջուրը կարող է օգտակար լինել առողջության համար. Նեբրասկայի համալսարանի (ԱՄՆ) անցկացրած հետազոտությունը ցույց է տվել, որ գարեջրի տեսակների մեջ, որոնցում խմորիչն ավելացվում է արդեն շշալցումից հետո, պարունակվում են 50 միլիոն պրոբիոտիկ մանրէներ, որոնք բարելավում են աղեհամակարգի աշխատանքը, ամրապնդում իմունային համակարգն ու նպաստում հանգիստ քնելուն։

Ինչպես տեղեկացնում է The Sun-ը, գարեջրի թողարկվող տարատեսակները չունեն այս առավելությունները, քանի որ ենթարկվում են պաստերացման եւ զտման։

«Ավելի թունդ գարեջուրը շատ օգտակար է առողջության համար»,- ասել է մանրէների գծով փորձագետ, պրոֆեսոր Էրիկ Կլաասենը Ամստերդամի ազատ համալսարանից։

Նրա խոսքով՝ թեեւ քրաֆթային գարեջուրը օգտակար է, խորհուրդ չի տրվում օրական մեկ շշից ավելի խմել։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է