• Latest news

Ինչո՞վ է վտանգավոր սնյուսը. քաղցկեղ, պարադոնտոզ, տախիկարդիա եւ հիպերտոնիա   

14 փետրվարի, 2020  22:38

Ծխախոտի, մասնավորապես՝ սնյուսի օգտագործումը մեծացնում է բերանի խոռոչի, ենթաստամոքսային գեղձի, կերակրափողի եւ թոքերի քաղցկեղի զարգացման ռիսկը: Բարձր ռիսկային խմբում են դեռահասները, որոնց սիգարներ չեն վաճառում՝ պնդում են Ռոսպոտրեբնադզորի փորձագետները:

RG-ի հաղորդմամբ՝ սնյուսի օգտագործումը կարող է հանգեցնել նաեւ պարադոնտոզի, տախիկարդիայի եւ հիպերտոնիայի:

Մասնագետների խոսքով՝ դրա օգտագործման ժամանակ օրգանիզմ են ներթափանցում 10 անգամ ավելի շատ նիկոտին, քան սովորական սիգարի օգտագործման ժամանակ: Ամենաթունդ սիգար կա 1,5 մգ նիկոտին, այն դեպքում, երբ սնյուսը պարունակում է 22 մգ նիկոտին: Սնյուսից հրաժարվելն ավելի դժվար է: 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է